Naše specialita - chalva
Tato zdravá pochoutka je připravována z vysoce kvalitních přírodních komponentů, kde základní surovinou jsou rozemletá sezamová nebo slunečnicová semínka, která se namelou a smíchají s medem nebo cukrovým sirupem. Podle místních zvyklostí se do hmoty přidávají pistácie, mandle, skořice, kardamon, rozinky, různé oříšky atd.
Další >> Adžika >>

Adžika středně palivá

objednávací číslo: b000174
Adžika středně palivá

Informace o produktu

Adžika - zeleninová směs středně palivá

Obsahuje:
Mrkev, rost.olej, sul, česnek, rajč.protlak,sladkou papriku,ocet, cukr, cibule, čili papričky.

Popis – Adžika - аджика - jinak také arménský šašlik - směs koření zakavkazské a gruzínské kuchyně - Existuje mnoho typů této směsi koření, jak práškovitých, tak ve formě pasty. Má příjemnou, jemně pikantní chuť. Složení např.: paprika sladká, paprika pálivá, česnek, sumach, koriandr a sůl, někdy také kopr a chmeli suněli - používá se v arménské, gruzinské, zakavkazské a perské kuchyni, převážně na rožněná (grilovaná), pečená a dušená masa
včetně mas mletých (šašlik, kebab, sekaná, karbanátky), vhodná je i do omáček, zeleninových pokrmů, leča a letních zeleninových salátů, na kořenění pokrmů z lilku, fazolí, čočky. Plody sumachu dávají pokrmu lehce nakyslou příchuť a zlepšují stravitelnost tučných jídel. Je to velmi příjemné koření, nepříliš ostré, které používáme dle chuti na 1 kg masa 1-2 kávové lžičky. Posolené porce kuřete můžeme marinovat (nejméně 4 hodiny) pastou z koření adžika a oleje. Pak porce položíme do zapékací misky, podlijeme trochou vody a dočervena upečeme. Podle chuti přidáme kousek másla nebo slaniny.
Amčur - je to kyselý prášek ze sušeného nezralého manga, bohatý na vitamín C. Jídlu dodává kyselou chuť. Do pokrmů se přidává bezprostředně po jejich dovaření. Je výborný k dochucení různých luštěninových jídel - tzv. dálů, masitých jídel, speciálních polévek
a omáček.
Balení - sklo

Další produkty z naší nabídky:

 
Copyright © 2008 Smitka developmentwww stránky, SEO optimalizace a marketing