Naše specialita - chalva
Tato zdravá pochoutka je připravována z vysoce kvalitních přírodních komponentů, kde základní surovinou jsou rozemletá sezamová nebo slunečnicová semínka, která se namelou a smíchají s medem nebo cukrovým sirupem. Podle místních zvyklostí se do hmoty přidávají pistácie, mandle, skořice, kardamon, rozinky, různé oříšky atd.
Další >> Koření >>

Pískavice řecké seno

objednávací číslo: b002102
45 Kč/ks (balení po 100 g)
zboží je skladem
ks
Pískavice řecké seno

Informace o produktu

Fenugreek seeds

Pískavice řecké seno (Trigonella foenum-graecum)

Pískavice je aromatická rostlina z čeledi bobovitých (Fabaceae), její pravlastí je jihovýchodní Evropa a západní Asie. Je to keříčkovitá bylina dosahující výšky až 50cm, s trojčetnými listy a žlutými bobovitými květy, plody jsou vícesemenné lusky.
Krátké opražení zjemní chuť a vůni semen, dodá příchuť ořechů, nebo praženého cukru, k přípravě pasty ze semen je potřeba nejdříve semena několik hodin namáčet. Semena se používají do indické nakládané zeleniny a chutney, do jihoindické mleté směsi sambhar a do bengálských panch phoron, je vhodná k čočce.
Užívá se při onemocnění horních cest dýchacích, bronchytidě a bolestech v krku jako čaj nebo kloktadlo, upravuje zažívání a omezuje pocení.

Země původu: Indie

Další produkty z naší nabídky:

 
Copyright © 2008 Smitka developmentwww stránky, SEO optimalizace a marketing