Další >>
Recepty >>
Hovězí Stroganoff
objednávací číslo: b002281
Informace o produktu
Hovězí alla Stroganoff
Recept na Ruské jídlo z hovězího masa
Suroviny na 4 porce
300 g cibule, 300 g žampiony, 600 g hovězí plátek
30 g másla, 80 cl kysaná smetana , hladká mouka,
podle chuti sůl, čerstvá petrželka a čerstvě mletý pepř
podle potřeby - olivový olej a hořčice
Postup přípravy receptu
Nakrájenou cibuli na drobno orestujeme s trochou másla a osmažíme cca 10 minut, podlijeme vodou nejlépe vývarem, aby byla vláčnější a nebyla vysušená ze smažení.
Nakrájíme houby na proužky a přidáme k cibuli.
Na další pánvi na kousku másla s troškou olivového oleje přidáme očištěné maso od šlach a kližky nakrájené na slabé proužky, jež předtím posypeme hladkou moukou a orestujeme několik minut, poté přidáme cibuli s houbami a smetanu. Povaříme krátce, než se smetana scelí se sosem z masa a cibule. Lehce přisolíme, opepříme a posypeme petrželkou. Je možno přidat i trochu pravé hořčice v prášku.
Hovězí Stroganoff podáváme s rýží nebo bramborem.
Další produkty z naší nabídky: